Εκτελεστικό Συμβούλιο

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δουνδουλάκη Ελένη

Είναι Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού. Είναι θεατρολόγος (PhD, Ε.Κ.Π.Α.) και σύμβουλος πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΑ in European Cultural Policy and Administration (University of Warwick) και MSc in Culture and Society (London School of Economics and Political Science – LSE).

Δουνδουλάκη Ελένη

Η Δρ Ελένη Δουνδουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Είναι θεατρολόγος, αριστούχος διδάκτωρ και πτυχιούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων, από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Επίσης είναι σύμβουλος πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, κάτοχος δύο σχετικών μεταπτυχιακών τίτλων: ΜΑ in European Cultural Policy and Administration από το University of Warwick και MSc in Culture and Society από το London School of Economics and Political Science – LSE.

Έχει εργαστεί στο χώρο του Πολιτισμού ως θεατρολόγος και σκηνογράφος καθώς και στον τομέα της παραγωγής, συμπράττοντας με τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την ΕΡΤ κ.α. Από το 2010 ως το 2014 διατέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο οποίο, πέρα από το καλλιτεχνικό και διοικητικό της έργο, επιμελήθηκε και υπέγραψε την επετειακή έκδοση 30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 1984-2014.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., έχει συμμετοχές και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρθρογραφεί πάνω σε θέματα θεατρολογίας και πολιτιστικής διαχείρισης.

Διατέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί καλλιτεχνικών θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Διατέλεσε μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Έχει ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του Δήμου Ψυχικού, Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, καθώς και Περιφερειακή Σύμβουλος και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Κοντογιάννης Κωνσταντίνος

Είναι εκπαιδευτικός. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Μεταλλείων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Tεχνολογίας και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Κοντογιάννης Κωνσταντίνος

Είναι εκπαιδευτικός. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Μεταλλείων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και Φυσικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει Master στην «Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Tεχνολογίας» και Master στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων (Principle Training Center και ΕΚΔΔΑ), στην Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών (School of Education of Harvard), στη Θεωρία Πολλαπλών Ευφυϊών  (School of Education of Harvard), στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών με χρήση των νέων τεχνολογιών (School of Education of Berkeley), στην Αυτοαξιολόγηση του σχολείου και Αναμόρφωση του Σχολικού Προγράμματος (School of Education of Harvard), στην Αξιολόγηση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ), στην Ανάπτυξη Προγραμμάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης (ΕΚΔΔΑ) κ.λπ.

Από το 2011 εργάζεται ως διευθυντής του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου της Αθήνας, ενώ έχει διατελέσει διευθυντής του Κολεγίου Ψυχικού, διευθυντής του Θερινού Σχολείου για θετικούς επιστήμονες με αντικείμενο την Πλατωνική Φιλοσοφία και τη σχέση της με τη σύγχρονη Επιστήμη και Τεχνολογία στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, υπεύθυνος κατασκευής του  διαδραστικού ψυχαγωγικού πάρκου ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ, το οποίο ήταν τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Παράλληλα είναι επιμορφωτής στο ΕΚΔΔΑ σε προγράμματα σχετικά με την οργανωσιακή αλλαγή, την εκπαιδευτική καινοτομία, την ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων και τη διοίκηση της εκπαίδευσης. Επίσης, είναι συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης ως πιστοποιημένος Αξιολογητής Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Τέλος, έχει συνεργαστεί ως συντονιστής σε πολλές ομάδες έργου που ανέπτυξαν εκπαιδευτικά λογισμικά καθώς και σε πολλά ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Μυλωνάκης Γιώργος

Είναι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής από τον Ιούλιο του 2019. Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Πολιτική Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μυλωνάκης Γιώργος

Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997. Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003 διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της ανεξάρτητης αρχής. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς. Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο. Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες Ευρωπαϊκά θέματα, Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές. Μιλάει Αγγλικά.

Παπαπετρόπουλος Θεόδωρος

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών (B.Sc.) από το London School of Economics and Political Science του Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία (ΜΑ In European Economics) από το πανεπιστήμιο του Εxeter, UK. Ο Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος είναι Οικονομικός Διευθυντής Ιδιωτικού Ομίλου Επιχειρήσεων.

Παπαπετρόπουλος Θεόδωρος

Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Πρότυπης Σχολής, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (B.Sc.) από το London School of Economics and Political Science του Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οικονομία (ΜΑ In European Economics) από το πανεπιστήμιο του Εxeter, UK (με διάκριση). 

Ύστερα από την αποφοίτησή του του απονεμήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Robert Shuman και εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1995. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στην KPMG Peat Marwick στο Λονδίνο το 1986  όπου έγινε μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales (ACA). Το 1990 προσλήφθηκε από την πολυεθνική εταιρεία IDV, μέλος της Grand Metropolitan PLC, στο Λονδίνο και αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας εργασίας για την εξαγορά της εταιρείας METAXA ΑΕ, όπου και   εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως Διευθυντήs Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Οικονομικού Προγραμματισμού. Το 1995 διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Διευθυντής της ABC FACTORS, θυγατρικής της Alpha Bank και κατά τη θητεία του η Eταιρεία κατέλαβε ηγετικό ρόλο στην εγχώρια αγορά υπηρεσιών Factoring και Forfaiting.

 

Το 2001 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Οικονομικών των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και τον Απρίλιο του 2004 ορίστηκε Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004.

 

Ο κ. Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος είναι Οικονομικός Διευθυντής Ιδιωτικού Ομίλου Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στις εξαγορές - συγχωνεύσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων.

 

Ο κ. Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος γεννήθηκε το 1961 και έχει τρία παιδιά.

Σμυρλής Γιάννης

Είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Σμυρλής Γιάννης

Ο κ. Γιάννης Σμυρλής είναι Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., 2013-2014. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στον Ο.Δ.Ι.Ε. A.E. 2009-2010. Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2007-2009 και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Σ.Ε.Π.Ε. την περίοδο 2005-2007.

Είναι ο πρώτος Έλληνας, ο οποίος πέτυχε να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP) 2007-2009, της μεγαλύτερης δηλαδή πολιτικής νεολαίας στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε ως Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ 2013-2019 ενώ την ίδια περίοδο διετέλεσε Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Την περίοδο εκείνη καλλιέργησε προσωπικές σχέσεις με σημαντικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπήρξε Ευρωπαίος υπότροφος του German Marshall Foundation των ΗΠΑ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Συνέλευσης των Νέων της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (2003), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (Ε.Ε.Π.Ε.) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου Αιγαίου για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ναυσιπλοΐας.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2009. Η επαγγελματική του δραστηριότητα εκτείνεται στο χώρο της εστίασης, του εμπορίου και των εισαγωγών-εξαγωγών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Χριστόπουλος Λεωνίδας

Είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών από τον Ιουλίο του 2019. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick (ΜΑ στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία) και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Χριστόπουλος Λεωνίδας

O Λεωνίδας Χριστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Προηγουμένως, εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργού στα Υπουργεία Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε θέματα διοικητικής και δημοσιονομικής μεταρρύθμισης και απλούστευσης διαδικασιών καθώς και ως στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, διετέλεσε σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για θέματα Κράτους και Δημόσιας Διοίκησης, από το 2016 έως το 2019.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Warwick (ΜΑ στη διεθνή πολιτική οικονομία) και του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης, αριστούχος απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα και βιβλία πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης διαδικασιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978.