ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Εθνικός Ύμνος στην ελληνική νοηματική γλώσσα

ΑΠΟ:01/03/2021 ΕΩΣ:31/03/2021
Ψηφιακό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος στην ελληνική νοηματική γλώσσα.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

IODINE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΠΟ:20/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υλοποιείται η παραγωγή εικαστικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «IODINE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», με αφετηρία τους ρομαντικούς πίνακες του Ευγενίου Ντελακρουά για την Ελληνική Επανάσταση και σημείο αναφοράς το Μεσολόγγι. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ελληνικό τοπίο τον απόλυτο προορισμό καλλιτεχνικής έμπνευσης και κοινωνικής απελευθέρωσης. Από τον Ευγένιο Ντελκρουά, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Βίκτωρα Ουγκώ έως τον Κωστή Παλαμά, το Θωμά Γκόρπα και την Βάσω Κατράκη, η ταινία ερευνά τη σχέση των καλλιτεχνών με τον μαγικό τόπο του Μεσολογγίου και αναζητά τα οικουμενικά στοιχεία που μπορούν να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο χάρτη ως τον απόλυτο καλλιτεχνικό προορισμό. Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί έως 30/11/2021 και κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2021 θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στο κοινό σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο της έκθεσης του Μουσείου, στο Μεσολόγγι σε συνδυασμό με ανοιχτή συζήτηση, καθώς και σε επιλεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ – Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

ΑΠΟ:11/09/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Με κύριο Χορηγό Δράσης της Επιτροπής το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και με Χορηγούς Δράσης της Επιτροπής το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου πραγματοποιεί πρόγραμμα διάσωσης, αποκατάστασης και προβολής ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ου αιώνα. Με 21 στάσεις και στις 5 ηπείρους, και με αφετηρία το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τον Σεπτέμβριο, θα προβληθούν δωρεάν 42 συνολικά ταινίες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιείται ψηφιοποίηση και αποκατάσταση κλασικών τίτλων της ελληνικής κινηματογραφίας δημιουργώντας αρχεία που θα μείνουν εσαεί. Τη δράση συνοδεύει ειδική δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) και “εκπαιδευτική βαλίτσα”, που θα κατατεθεί σε επιλεγμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο. Το φεστιβάλ έχει και την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.Επόμενος σταθμός της δράσης είναι η Θεσσαλονίκη και μετά το Μόναχο όπου θα προβληθούν ταινίες κατά την 35η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου από 11 έως 21 Νοεμβρίου 2021.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Έλληνες Πολίτες του Κόσμου

ΑΠΟ:20/11/2021 ΕΩΣ:12/12/2021
Με Χορηγό Δράσης της Επιτροπής την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» η αθηΝΕΑ δημιουργεί οκτώ (8) τριαντάλεπτα ντοκυμαντέρ με αφορμή τις ιστορίες διακεκριμένων Ελλήνων από διαφορετικές αφετηρίες, χώρες και επαγγέλματα, με μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που εμπνέει, παρακινεί και συγκινεί. 8 πρόσωπα αφηγούνται ιστορίες για τη ζωή και τις κοινότητες όπου έζησαν. Μιλούν γι’ αυτά που φέρνουν κάθε φορά μαζί στις αποσκευές τους όταν έρχονται στην Ελλάδα. Οραματίζονται τους τρόπους με τους οποίους η διασπορά, αυτή η πολύτιμη δεξαμενή Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, μπορεί να συνεισφέρει στην επόμενη, φιλόδοξη σελίδα που μπορεί να γράψει ο Ελληνισμός. Η εκπομπή "Έλληνες Πολίτες του Κόσμου" θα προβάλλεται από τις 20 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:00 στον ANT1.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι φορείς