ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Και μετά;»

ΑΠΟ:26/03/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
H ATHENS VOICE και ο Δήμος Αθηναίων συνδιοργανώνουν μεγάλο ανοιχτό εικαστικό διαγωνισμό με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με τίτλο «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Και μετά;». Καλλιτέχνες από όλο το δημιουργικό φάσμα καλούνται να φιλοτεχνήσουν ένα έργο που θα αφορά το πώς βλέπουν την Ελλάδα σήμερα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση. Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει τα 21 επικρατέστερα έργα που θα πληρούν αισθητικά και εννοιολογικά την ιδέα της Δράσης. Τα έργα θα εκτεθούν, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το φθινόπωρο σε μια μεγάλη έκθεση σε χώρο Τέχνης του Δήμου Αθηναίων και θα κυκλοφορήσουν σε κατάλογο, σε μορφή συλλεκτικού ημερολογίου και σε αφίσα. Όλα τα έργα θα αναρτώνται σε ειδικά διαμορφωμένη Digital Gallery στον ιστότοπο της Athens Voice και θα δημοσιευτούν σε ειδικό Τεύχος-Αφιέρωμα με εξώφυλλο το έργο που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο. Τα πρώτα 200 έργα που θα προκριθούν από την Κριτική Επιτροπή θα τυπωθούν παρουσία του καλλιτέχνη σε 4 αντίτυπα με ψηφιακή μεταξοτυπία και θα χαριστούν στους καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες μπορούν να στείλουν ψηφιακά το έργο τους μέχρι τις 31/8/2021 στο email [email protected] Λεπτομέρειες για τη σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, την επιλογή των έργων, τις εκτυπώσεις, την έκθεση θα ανακοινωθούν σύντομα στο athensvoice.gr.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Ετήσιοι Διασυλλογικοί Αθλητικοί Αγώνες Κωπηλασίας Ομίλου Ερετών

ΑΠΟ:27/06/2021 ΕΩΣ:27/06/2021
Οι ετήσιοι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας του Ομίλου Ερετών, διεξάγονται σχεδόν ανελλιπώς από το 1886 και είναι η αρχαιότερη αθλητική διοργάνωση στη χώρα. Περιλαμβάνονται στο επίσημο καλεντάρι των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, συμμετέχουν αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του ιδρυτή του Ομίλου, Π. Δαμαλά. Φέτος, η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουνίου, 20 ημέρες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, γεγονός που προσδίδει στη διοργάνωση πανηγυρική ατμόσφαιρα και μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον και συμμετοχή.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Η Κληρονομιά της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ηγεσίας

ΑΠΟ:30/06/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Με Χορηγό Δράσης της Επιτροπής την εταιρεία «ΠΕΝΤΕ ΑΕ - ΓΑΛΑΞΙΑΣ», η JK Executive Consulting θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο «Η Κληρονομιά της Ελληνικής Επιχειρηματικής Ηγεσίας». Η δράση είναι μια προσπάθεια στρατηγικής ανάδειξης του επιχειρηματικού προφίλ των ηγετών ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία και επιτυχημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα για πάνω από 50 έτη. Ο σκοπός είναι να αναδειχθούν χαρακτηριστικά, συμπεριφορές αλλά και στρατηγικές των εταιρειών, των ηγετών τους και των πιθανών διαδόχων τους, που θα βοηθήσουν στη βιωσιμότητα και την διαχρονικότητα των επιχειρήσεων, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η ίσως η μοναδική προηγμένη χώρα η οποία βίωσε την οικονομική κρίση για 10 συναπτά έτη, μια κρίση που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και τώρα κάτω από το πέπλο της πανδημίας. Η δράση θα συνεισφέρει στον επιχειρηματικό πλούτο της χώρας μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και επιτυχημένων πρακτικών. Θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στις 18:00 στην Αθήνα και μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς διαδικτυακά. Για συμμετοχές και για την πλατφόρμα που θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του έτους πατήστε στο https://www.eventora.com/en/Events/hellenic-legacy-leadership/WebApp/Live/home/
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

ΑΠΟ:26/09/2021 ΕΩΣ:26/09/2021
Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος θα διοργανώσει το "Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021". Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην Δημοκρατία της Αϊτής, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας το 1821 και έστειλε νέους να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την διεξαγωγή κολυμβητικών και διασωστικών αγωνισμάτων, την συμμετοχή Ελλήνων και Αϊτινών αθλοσωστών, την βράβευση της Ομοσπονδίας Διάσωσης της Αϊτής και επίδειξη του αγωνίσματος προσομοιωμένης διάσωσης (SERC) με θέμα την αναπαράσταση του ναυαγίου των 100 Αϊτινών. Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την σύσταση του Ελληνικού κράτους, η ανάμνηση ενός ομαδικού πνιγμού, ως απόρροια της έμπρακτης παροχής στήριξης από ένα αδύναμο και προσφάτως απελευθερωμένο έθνος προς έναν μαχόμενο λαό για την δική του ανεξαρτησία, έχει τεράστιο συμβολισμό σε επίπεδο αθλητισμού, δημόσιας υγείας, πολιτισμού, άμυνας, παιδείας.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι φορείς