ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας: Ο αγώνας για την ανεξαρτησία

ΑΠΟ:27/03/2021 ΕΩΣ:20/11/2021
Με Χορηγό Δράσης της Επιτροπής την εταιρεία «Eren Hellas», τo 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας αναβιώνει το 1821 μέσα από κινηματογραφικές εικόνες και εκτενείς ομιλίες στο ειδικό αφιέρωμα του: Επαναστατικά Κινήματα - Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Ένα πυκνό σε κινηματογραφικές εικόνες, ιστορικές αναλύσεις και καλλιτεχνικές μελέτες αφιέρωμα στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, που θα ξεδιπλώνεται παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους στη φετινή online έκδοση της διοργάνωσης, από τις 27 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου. Η παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών ή δια ζώσης εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας είναι ελεύθερη για το κοινό. Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον ιστότοπο του φεστιβάλ, iffl.gr, μέσα από τον οποίο άλλωστε θα πραγματοποιηθούν όλες οι προβολές, δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία. Η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της Θεσσαλίας που πραγματοποιείται φέτος υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, έχει προβλέψει και δια ζώσης παρουσίαση των δράσεών της. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, πλαισιωμένο και από το αφιέρωμα «Γερμανικός Κινηματογράφος» (εξ΄ αναβολής από τη 12η διοργάνωση), θα παρουσιαστεί και δια ζώσης στις 19-21 Νοεμβρίου του 2021 με την προβολή όλων των διακεκριμένων μικρού μήκους ταινιών της φετινής διοργάνωσης, συνολικά 16 στον αριθμό.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης & προβολής μνημείων

ΑΠΟ:15/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Ανάδειξη των μνημείων θα γίνει αξιοποιώντας τις σύγχορνες τεχνολογίες ΤΠΕ ως εξής: α) Διαδραστική εικονική περιήγηση (Interactive Virtual Tour) που αφορά σε ένα σύστημα "περιβαλλοντικής" προβολής με διαδραστικό περιεχόμενο. β) Προβολή Χαρτογράφησης (Projection Mapping) ή αστικές προβολές χαρτογραφήσεων (Urban Projection Mapping). Αφορούν σε ένα ειδικό σύστημα που μετατρέπει κοινά αντικείμενα (κτίρια, τοίχους, κατασκευές κλπ) σε οθόνες-επιφάνειες προβολής
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

IODINE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΠΟ:20/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», υλοποιείται η παραγωγή εικαστικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «IODINE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ», με αφετηρία τους ρομαντικούς πίνακες του Ευγενίου Ντελακρουά για την Ελληνική Επανάσταση και σημείο αναφοράς το Μεσολόγγι. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ελληνικό τοπίο τον απόλυτο προορισμό καλλιτεχνικής έμπνευσης και κοινωνικής απελευθέρωσης. Από τον Ευγένιο Ντελκρουά, τον Λόρδο Βύρωνα και τον Βίκτωρα Ουγκώ έως τον Κωστή Παλαμά, το Θωμά Γκόρπα και την Βάσω Κατράκη, η ταινία ερευνά τη σχέση των καλλιτεχνών με τον μαγικό τόπο του Μεσολογγίου και αναζητά τα οικουμενικά στοιχεία που μπορούν να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο χάρτη ως τον απόλυτο καλλιτεχνικό προορισμό. Το ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί έως 30/11/2021 και κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου 2021 θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο στο κοινό σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στο πλαίσιο της έκθεσης του Μουσείου, στο Μεσολόγγι σε συνδυασμό με ανοιχτή συζήτηση, καθώς και σε επιλεγμένους κινηματογράφους στην Αθήνα.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα

Αόρατοι Ήρωες

ΑΠΟ:20/05/2021 ΕΩΣ:31/12/2021
Εκπαιδευτική ταινία μικρού μήκους. Οι μαθητές αναζητούν στον χάρτη των Χανίων σημεία αναφοράς που σχετίζουνται με την Επανάσταση του 21, μελετούν στη συνέχεια τις βιογραφίες των ηρώων που ανακαλύπτουν, ξετυλίγοντας το νήμα των "Αόρατων Ηρώων" της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο ξεχασμένοι, ανακαλώντας ιστορικές μνήμες που μας κάνουν υπερήφανους.
Διαβάστε περισσότεραΔιαβάστε λιγότερα
Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι φορείς