Παγκόσμια λάμψη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ
2004

Παγκόσμια λάμψη της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Είναι ιστορικό γεγονός. Η επιστροφή των Αγώνων στην χώρα στην οποία γεννήθηκαν και στην πόλη όπου αναβίωσαν το 1896. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία δρομολογεί με εμφατικό τρόπο την αντίστροφη μέτρηση. Η Φλόγα, για πρώτη φορά στο διάβα της, επισκέπτεται και τις πέντε ηπείρους.

Ξεκινά το ταξίδι της από την Ολυμπία και ταξιδεύει συνολικά 78 ημέρες εκ των οποίων 35 εκτός Ελλάδας, διανύοντας περίπου 78.000 χιλιόμετρα.

Περνάει από  τις Ολυμπιακές πόλεις και πόλεις με ξεχωριστή συμβολική σημασία: Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λωζάννη, την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, και Πεκίνο, όπου φιλοξενείται η επόμενη διοργάνωση.

Φθάνει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, με λαμπαδηδρόμους τον Ρονάλντο και τον Πελέ, του οποίου η εικόνα να κλαίει κρατώντας την δάδα, συγκλονίζει την Υφήλιο και για πολλές μέρες πρωταγωνιστεί επί της οθόνης διεθνών τηλεοπτικών δικτύων.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, είναι η Λαμπαδηδρομία όλων των πολιτισμών. Είναι η Λαμπαδηδρομία των πέντε ηπείρων, που συμβολίζονται από τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους. Φωτίζει και θυμίζει σε ολόκληρο τον πλανήτη τα Ολυμπιακά ιδεώδη.