ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΞΟΝΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ
"Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΙΔΑ"

200 χρόνια πέρασαν με χαρές και λύπες, νίκες και ήττες, μεγάλες στιγμές και μαύρες ημέρες. Εκατοντάδες Έλληνες άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία. Μπείτε στα Χρονολόγια, πλοηγηθείτε και επιλέξτε ή προσθέστε το δικό σας γεγονός. Γράψτε για αυτό. Αναδείξτε τον ρόλο των πρωταγωνιστών.

Περιγράψτε τη σημασία του για την Ελλάδα και για τον κόσμο. Το βασικό κείμενο προσπαθήστε να είναι σύντομο (μέχρι 300 λέξεις). Μπορείτε όμως να παραπέμψετε με λινκ στην ιστορία που θα θέλατε να προσθέσετε για ένα πρόσωπο που θα αναφέρετε ή ένα γεγονός σχετικό με την ψηφίδα που θα επιλέξετε να αναπτύξετε.

Σημείωση: Τα χρονολόγια διαμορφώθηκαν: Από τους συνεργάτες της Επιτροπής Γιάννη Αντύπα δημοσιογράφο, Κυβέλη Κούβελα, Άντρη Κωνσταντίνου και Δανάη Κουτρέτση. Κωστή Κοντογιάννη, εκπαιδευτικό και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Κώστα Καραβίδα, φιλόλογο- συνεργάτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Σπύρο Μοσχονά ιστορικό Τέχνης. Σημαντική συνεισφορά είχαν τα μέλη της Ολομέλειας Μαρώ Ευθυμίου, Ευάνθης Χατζηβασιλείου και Ελπίδα Βόγλη. Τα λήμματα που έχουν δημιουργηθεί από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας είναι ενυπόγραφα.