Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

«Στη ΔΕΘ εμφανίζεται το πρόσωπο της νέας Ελλάδας, αυτό που και εμείς ως Επιτροπή προσπαθούμε να δείξουμε, τα συγκριτικά, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα» τόνισε επισκεπτόμενη τα περίπτερα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Την Πρόεδρο της Επιτροπής υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης. Έχοντας δίπλα της τον υφυπουργό Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, και το μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής, Κατερίνα Πολυμέρου-Καμηλάκη, περιηγήθηκε στο «Περίπτερο 13» όπου παρουσιάζεται η κεντητική απόδοση της «Χάρτας του Ρήγα», έργο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και στο Περίπτερο της Ελληνικής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Μετά από 67 επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα είδαμε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μία τέχνη και προσπαθούν να βρουν μία διέξοδο για να την κάνουν επάγγελμα, να βγουν στο εξωτερικό» επισήμανε η κυρία Αγγελοπούλου και έκανε λόγο για «τη νέα έξοδο της Ελλάδας και των Ελλήνων, των νέων ανθρώπων σε νέους εμπορικούς δρόμους». Ειδικότερα για το έργο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η κυρία Αγγελοπούλου υπογράμμισε πως «όταν δει κανείς τη “Χάρτα του Ρήγα” δεν πιστεύει ότι δεν είναι ζωγραφιά. Είναι η δουλειά 12 γυναικών που έκαναν τα πάντα με το βελόνι. Γιατί μέσα τους δουλεύει η αγάπη για την ιστορία και την παράδοσή μας και πώς θα τη μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Είναι μοναδικές».

5DIOP2838

Στη συνέχεια η κυρία Αγγελοπούλου πέρασε από τα περίπτερα των περιφερειών, όπου συνάντησε ανθρώπους που γνώρισε στη διάρκεια των επισκέψεών της σε ολόκληρη τη χώρα ως Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και κατέληξε στο εμπορικό και το επετειακό Περίπτερο για τα 200 χρόνια της Επανάστασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου την υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

11DIOP3346

Ένας ξεχωριστός ενδιάμεσος σταθμός ήταν το Περίπτερο «Ευ αγωνίζεσθαι…περί πάτρης», με τις στολές των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Αττικού Γραφείου της Προεδρικής Φρουράς, Αντιναύαρχο Ευθύμιο Μικρό και τον Αντισυνταγματάρχη Βασίλειο Νικόλτσιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κυρία Αγγελοπούλου έδειξε στα Περίπτερα της Πολιτικής Προστασίας, του Ερυθρού Σταυρού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

O κ. Γιατρομανωλάκης δώρισε στην κυρία Αγγελοπούλου το λεύκωμα του υπουργείου Πολιτισμού για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά της διάρκεια των εργασιών για τον αγωγό TAP. Βιβλία για την Επανάσταση του 1821 στην Πελοπόννησο, αλλά και μία συλλογή με νομίσματα-αντίγραφα σφραγίδων ελευθερίας προσέφερε στην Πρόεδρο της Επιτροπής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρέστη και στην ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.