Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Λιβαδειά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Λιβαδειά

⦁ Είμαστε ενωμένοι κάτω από τη σημαία της προόδου του τόπου μας
⦁ Το «εγώ» υποχωρεί, το «εμείς» επανέρχεται
⦁ Αυτά που καίγονται είναι δικά μας. Είναι υποχρέωσή μας να θεραπεύσουμε τις πληγές.

Με το τρίπτυχο «το "εγώ" υποχωρεί και το "εμείς" επανέρχεται - οι νέες προκλήσεις απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες - οι μεγάλες προκλήσεις θέλουν τη συμμετοχή όλων», ως το βασικό μήνυμα της επετειακής χρονιάς ξεκίνησε την επίσκεψή της στη Βοιωτία η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Συνομιλώντας με τα στελέχη της Περιφέρειας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, που συμμετείχε στην επίσκεψη, η κυρία Αγγελοπούλου τόνισε ότι «σκοπός μας είναι αυτή η επετειακή χρονιά να μας κάνει να φερθούμε διαφορετικά, να γίνουν έργα που θα θυμίζουν αυτή την επέτειο της γνώσης και της μνήμης». «Ανοίγουμε μια πόρτα και βλέπουμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Ανταλλάσσοντας απόψεις για τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην Επιτροπή, η οποία απευθύνθηκε στην κοινωνία, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως «οι καλές ιδέες έρχονται από τα κάτω προς τα πάνω και τις αγκαλιάζουμε εφόσον έχουν και τη σφραγίδα της Επιτροπής, γιατί αναδεικνύουν το πέρασμα από το χθες στο σήμερα, μια άσκηση συλλογικής αυτογνωσίας για το πού θέλουμε να πάμε, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας». «Μιλάμε με έργα που μετουσιώνονται σε καλύτερη ποιότητα για τους ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια» απάντησε η κυρία Αγγελοπούλου και προσέθεσε: «Έχουμε πατριωτισμό, διαθέτουμε καινοτομία, είμαστε πρακτικοί και συνεχίζουμε στον επόμενο αιώνα». «Είναι ευκαιρία να κοιτάξουμε μπροστά, ενωμένοι και δυνατοί να προσφέρουμε όλα αυτά που αξίζει ο τόπος μας» σημείωσε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Sgr2 IMG 1076

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας την Πρόεδρο της Επιτροπής υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά. Στη συνέχεια η κυρία Αγγελοπούλου και ο κ. Πέτσας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Λιβαδειάς όπου έγιναν δεκτοί από το Δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αλέξανδρο Μητά. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Αθανάσιου Διάκου στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Λιβαδειά ολοκληρώθηκε στο χώρο που θα υλοποιηθεί το έργο του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο αφορά στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και τη διάσωση και ανάδειξη των σημαντικών ταφικών μνημείων και αγαλμάτων. Πρόκειται για σημαντικά γλυπτικά έργα, έξι εκ των οποίων είναι διατηρητέα μνημεία (έργα του Χαλεπά), ενώ ο ίδιος ο Ναός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο και συνδέεται με το μεγάλο αγώνα του Έθνους, καθώς την 1η Απριλίου 1821 πραγματοποιήθηκε εκεί πανηγυρική δοξολογία από τους επισκόπους Σαλώνων, Ταλαντίου και Αθηνών, οι οποίοι ευλόγησαν την επαναστατική σημαία του Αθανασίου Διάκου. Εκεί βρίσκεται και ο σταυρός πάνω στον οποίο ο ήρωας της Επανάστασης όρκισε του μαχητές του.

Sgr3 R6S 4050.JPG

Πέραν του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και του Δημάρχου Λεβαδέων παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιος, ο Βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, οι Δήμαρχοι των Δήμων Αλιάρτου – Θεσπιέων, Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας, Θηβαίων και Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας, (Γεώργιος Ντασιώτης, Ιωάννης Σταθάς, Γιώργος Αναστασίου και Βούλα Καράλη αντίστοιχα).

Γ. Αγγελοπούλου: «Είμαστε ενωμένοι κάτω από τη σημαία της προόδου του τόπου μας»

Sgr4 IMG 1122

Απευθυνόμενη στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τόνισε ότι «το καθήκον μας θέλει όλους, την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση, τον Κλήρο, του πολίτες, τα πανεπιστήμια, τους συλλόγους, πρέπει να πάμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα». Στη σύντομη τελετή στο χώρο όπου θα υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης, η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις προτάσεις των Δήμων που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών. «Σε μία δύσκολη κατακερματισμένη χρονιά είχαμε σκοπό να μην πάει χαμένη η αγάπη του κόσμου για την πατρίδα και την ιστορία μας, αλλά όχι μόνο αυτά. Δεν γιορτάσαμε τα γενέθλια της χώρας και τελειώσαμε. Συνεχίζουμε. Όλα όσα μάθαμε τα αξιοποιούμε για τα επόμενα χρόνια, τους αιώνες που έρχονται θα τολμούσα να πω» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τόνισε ότι «αυτά που καίγονται είναι δικά μας, είναι υποχρέωσή μας να θεραπεύσουμε τις πληγές». «Είμαστε ενωμένοι κάτω από το αίτημα της προόδου του τόπου μας» κατέληξε η κυρία Αγγελοπούλου.