Επιστολή Προέδρου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι

 

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», της οποίας έχω την τιμή να είμαι η Πρόεδρος, ιδρύθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, προκειμένου να διαμορφώσει το συνολικό πλαίσιο των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ο ιστότοπος της Επιτροπής, τον οποίο επισκέπτεστε, δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί αμφίδρομα. Αφενός, είναι ένας χώρος διαρκούς πληροφόρησης, όπου ο επισκέπτης θα αναζητά όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνεται για όλα όσα αφορούν την Επιτροπή και το έργο της.

Την ίδια στιγμή, αποτελεί το «παράθυρο» για να υποβάλει όποιος θέλει τις προτάσεις του προς την Ολομέλεια της Επιτροπής. Προτάσεις για εκδηλώσεις και δράσεις, που δεν θα αφορούν μόνο την Ιστορία της Επανάστασης, αλλά και την ταυτότητα της χώρας μας μετά από μία πορεία δύο αιώνων, το έργο των Ελλήνων που άφησαν το αποτύπωμά τους στον κόσμο, αλλά κυρίως το πώς θέλουμε να είμαστε αύριο. Το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα το 2031, το 2051, την Ελλάδα του μέλλοντος.

Τέλος, μέσα από τον διαδικτυακό μας ιστότοπο παρέχεται η δυνατότητα στον καθέναν και την καθεμία από εμάς να περιγράψει τα δικά του ορόσημα για την Ελλάδα, να διηγηθεί κάτι για τη δική του σημαντική Ελληνίδα, για τον δικό του σημαντικό Έλληνα.

Επιδίωξή μας είναι, με την ευκαιρία της συμβολικής επετείου των διακοσίων ετών από την Επανάσταση, να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον εαυτό μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Να την παρουσιάσουμε ως αυτό που είναι: ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, νεωτερικό, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, την οποία πάντα φωτίζαμε και από την οποία πάντα φωτιζόμασταν.

Και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί, με αυτοπεποίθηση, αλλά και με αίσθηση του μέτρου. Σεβόμενοι την Ιστορία μας, τιμώντας τους ανθρώπους μας, αναδεικνύοντας τις αρετές μας, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας και περιγράφοντας το μέλλον μας.

 

 

Με τιμή

Γιάννα Αγγελοπούλου